Suomen kartan historia 1532-2005 - karttakirjallisuuden klassikko.

Strang, Jan. Suomen kartan historia 1532-2005. Helsinki : Antiikki-Kirja, 2020. - Koko 245×343 mm. : 384 sivua ; 505 kuvaa (pääasiassa karttoja). Neliväripainatus. Paino noin 2,4 kg. - ISBN 978-951-98135-4-7

Nyt se on tehty. Suomen kartan historiasta ilmestyy lähes kaiken kattava perusteos - alansa klassikko, joka tulee säilyttämään käyttöarvonsa vuosikymmenten ajan. Kirja on jykevä tietopaketti ja samalla kuvakavalkadi kauniista Suomen kartoista kautta aikain. Kirja jokaiselle, joka haluaa tietää mitä Suomi on ja mitä se on ollut.

Kirjassa kerrotaan Suomen kartan ja maan karttakuvan kehitys 1500-luvulta nykyaikaan asti. Keskiössä ovat koko Suomen kartat, mutta esitellyiksi tulevat myös kartastot, paikalliskartat, 1900-luvun karttasarjat sekä rautatie-, posti- ja maantiekartat. Karttojen tekijöistä on pienoiselämänkerrat. Lähes jokaisesta kirjassa kuvatusta kartasta on myös kuva. Tarkkoja tietoja kaipaavalle mukana on yksityiskohtainen kommentoiva bibliografia kaikista Suomea kuvaavista painetui sta kartoista vuoteen 1917 ja vuosien 1918-2005 kartoista keskeisimmistä. Mukana ovat tiedot siitä, mistä kirjastosta tai arkistosta mikin kartta on löydettävissä. Kirjan lopussa on yhteenveto englanniksi.

Kirja on perusteellisin aiheesta koskaan kirjoitettu teos. Se perustuu laajaan tutkimustyöhön noin kahdenkymmenen vuoden aikana Suomen, Ruotsin, Venäjän ja muiden maiden arkistoissa. Se on välttämätön tietolähde historian tutkijoille ja jokaiselle vanhoja karttoja työssään tai harrastuksessaan tarvitsevalle..

Kirjan painos on pieni. Varmista oma kappaleesi ja edullinen hinta tilaamalla heti.


Toimitusehdot: Tilaajille lähetetään sähköpostitse lasku. Kotimaaan hinta on 79 euroa (ALV 10%), johon sisältyy postitus kotimaahan.
Myös EU:n tullialueelle myytäessä hinta sisältää ALV:n 10% - muulloin ei. Ulkomaille tai Ahvenanmaalle lähetettäessä laskulle lisätään todelliset postikulut + 3 euroa.


Tilauslomake täällä.

Antiikki-Kirja
Jatasalmentie 1, 00830 Helsinki
Puhelin: 0505588579
Sähköposti: antiikki-kartta(ät)strang.fiKirja: Suomen kartan historia Kirja: Venäjä Suomen kartoittajana Kirja: Laajasalon historia Herttoniemen huvila-alueen kartta ja historia Antiikki-Kirja Jan Strang